1/3

CHERMSIDE STREET KITCHEN

Teneriffe, Brisbane

2015

 

 

Photography by Elizabeth Santillan

We were engaged to help bring a warehouse apartment out of the 90s with a pretty serious renovation involving the kitchen and the bathrooms.  The design called for some walls to be removed and others altered to create much more open space, revealing the kitchen to the living areas.   And what a difference that made! 

 

The joinery is made of super robust laminated plywood and oak floorboards (both of which are Chain of Custody certified, of course) teamed up with concrete benches. Concrete has the great benefit of producing very little wastage compared to sheet based materials. The wastage from the entire process of creating this bench didn't even fill a bucket.  We were so committed to concrete for the benches it had to be craned in through the window!  To reduce the visual weight of the kitchen in the open space the beautiful oak flooring was carried up the face of the island bench and then carried through to the rear wall of the kitchen in the form of a little open shelf, just perfect for yellow teapots.

 

This is a kitchen made to stand up to the rigours of entertaining now that it is the social hub of this beautiful apartment.  It was a great pleasure and privilege to work with you M and A, and we are glad you are pleased with your new apartment!

 

 

© 2015 by Greener. Proudly created with Wix.com